انتقاد از همسر به شیوه مناسب
چطور از همسر انتقاد کنیم که اشتباهش را بپذیرد؟
برخی ها حد و مرزی برای انتقاد کردن از همسر در نظر نمی گیرند، گاهی وقتها حتی انتقاد آنها شکل توهین به خود می گیرد که طبیعتا این نوع انتقاد باعث نمی شود طرف مقابل اشتباهش را بپیذیرد.
روش نادرست انتقاد از همسر
برخی زوجین اعتقاد دارند چون زن و مرد به هم نزدیک هستند نیازی نیست لزوما آداب خاصی را در نظر بگیرند، بدون در نظر گرفتن احتمال ناراحت شدن طرف مقابل انتقاد خود ار مطرح می کنند.
انتقاد همراه با رعایت ادب
گروهی دیگر برعکس گروه نخست اعتقاد دارند، با توجه به صمیمیت و دوستی بین زن و شوهر، رعایت مرز و ادب اهمیت زیادی دارد و ضروری است، اما ممکن است این گروه برای اینکه نکند همسر وی از نقد او ناراحت شود یا بی احترامی بداند، یا از انتقاد کردن خودداری می کنند یا اینکه خیلی وقتها برخی از بخشهای مهم را نادیده میگیرند و به عبارتی سانسور می کنند.
چطور از همسرمان انتقاد کنیم که اثرگذار باشد؟
۱. آشنایی با روحیات همسر
نمی توان یک طرح کلی برای انتقاد از همه مطرح کرد بنابراین شناخت روحیات طرف مقابل در نحوه انتقاد و تاثیر آن اهمیت دارد، فرضا وقتی همسر شما زود رنج و احساسی است، باید با در نظر گرفتن این روحیه از او انتقاد کنید، معمولا به صورت غیر مستقیم اما برخی دیگر هستند که بر عکس باید مستقیما سر اصل موضوع رفت و انتقاد را مطرح کرد.
۲ . رعایت حد و مرز در انتقاد
از همان ابتدا بهتر است زن و مرد در مورد نحوه انتقاد از هم با یکدیگر صحبت کنند، مرزها نباید مانع این شود که نتوانید از همسرتان انتقاد کنید، از طرف دیگر انتقاد نباید جنبه توهین کردن داشته باشد.
۳ . ضعفها باید بدور از توهین و تمسخر مطرح شود
ضروری است اگر ضعفی در همسرتان می بینید برای حفظ و استحکام زندگی زناشویی آنرا بازگو کنید، قبل از آنکه فرد دیگری به همسرتان بگوید، گاهی وقتها در مطرح کردن ضعفها ممکن است دچار مشکل شوید، بهتر است به جای اینکه از عبارتهای دستوری استفاده کنید نظیر: نباید فلان برخورد را می کردی، تو به چه حقی فلان کردی و امثالهم ، از عبارتهایی با لحن آرامتر نظیر بهتر بود فلان میکردی، یا انتظار داشتم این طور برخورد میکردی یا، کاش اینطور رفتار نمیکردی، استفاده کنید.
۴ . رعایت اعتدال در انتقاد
غر زدن با انتقاد کردن تفاوت دارد، گاهی وقتها انتقاد کردن شکل غر زدن به خود میگیرد، هیچ کس نه زن و نه مرد از غرغر طرف مقابل احساس خوبی نخواهد داشت، بنابراین حد انتقادها را رعایت کنید، اینکه مدام دنبال بهانه جویی باشید برای بزرگ کردن ضعفهای طرف مقابل یا اینکه از جای دیگر عصبانی هستید و انرا با غر زدن بر سر همسر خالی می کنید ممکن است در اثرپذیری انتقادها از جانب شما تاثیر منفی بگذارد، کسی که مدام غر می زند در نقد کردن همسر به نتیجه نمی رسد و چه بسا ممکن است حالت لج و لجبازی به خود بگیرد.
۵ . فقط انتقاد نکنید، تعریف هم بکنید
اگر می خواهید انتقاد شما تاثیر گذار باشد، ابتدا از در دیگر وارد شوید، تعریف و تمجید، جنبه های مثبت همسرتان را مطرح کنید تا همسرتان ببیند که فقط دنبال ضعف های او نیستید بلکه رفتارهای مثبت او را هم در نظر میگیرید در این صورت همسر شما اطمینان پیدا می کند شما به دنبال رفع نقص ها هستید نه تخریب شخصیت او.
۶ . قدردانی کنید
اگر انتقادی می کنید و همسرتان انتقاد شما را می پذیرد بی تفاوت نباشید، چرا که اگر بی تفاوت باشید شانس دفعه بعدی خود در اثرگذاری انتقاد از همسر را از دست می دهید، از تغییراتی که بواسطه پذیرش انتقاد شما در همسرتان پدیدار می شود قدردانی کنید.
۷ . خودتان انتقاد پذیر باشید
ممکن است همسر شما انتقاد پذیر نباشد، هر چه میگویید نپذیرد یا نهایتا هم بگوید من همینم که هستم، در مواجه با چنین همسرانی باید روحیه انتقاد پذیری خودتان را بالا ببرید، اگر او از شما انتقاد می کند با روحیه باز پذیرا باشد و ازش تشکر کنید که برای بهبود رفتار شما ضعفهایتان عنوان کرده است، این برخورد شما می تواند در تقویت روحیه نقد پذیری او اثرگذرا باشد.
۸ . وقت شناس باشید
هر زمان و هر مکان، مناسب انتقاد کردن نیست، به هیچ وجه در مقابل دیگران از همسرتان انتقاد نکنید و ضعفهای او را بیان نکنید،در هنگام عصبانیت به دنبال انتقاد کردن از او نباشید چرا که می تواند باعث بیشتر شدن بحث و مشاجره در آن لحظه شود، ضعفهای همسرتان را نزد والدین او مطرح نکنید.
آدرس تلگرام من:
کپی برداری با ذکر منبع بلامانع می باشد.